wie zijn wij?

heino-optiek_slider-man-lindberg

Even voorstellen:

Marijke Heino: opticien en contactlens specialist.
Marijke Heino is sinds 1984 gediplomeerd opticien. Ze deed haar opleiding in Rotterdam aan de Christiaan Huygensschool.

Haar eerste werkervaring deed ze ook op in Rotterdam bij Swanborn Optiek. In 1985 volgde ze Gerhard die een jaar eerder Boonstra optiek in Heerenveen had overgenomen. In 1988 haalde Marijke haar diploma voor contactlensspecialist. Ze heeft sindsdien een enorme ervaring opgedaan met het aanpassen van lenzen.

Alle facetten van het optiekvak vindt ze erg leuk om te doen met in het bijzonder oogmeten en contactlenzen aanpassen zijn haar passie.

heino-optiek_marijke-heino
heino-optiek_sven-heino

Sven Heino: Opticien manager/Student optometrie.
Sven Heino, als zoon van een opticiens-echtpaar kruipt het bloed waar het niet gaan kan.

In 2012 is Sven begonnen met de opleiding voor opticien aan het Deltion College in Zwolle deze opleiding heeft hij in 2016 afgerond, en is sinds dien volwaardig opticien. Daarnaast is hij in 2016 is hij in de voetsporen van zijn vader getreden en doorgegaan naar de opleiding voor HBO optometrist aan de Hogeschool van Utrecht.

Verder is Sven, samen met Marijke, verantwoordelijk voor de inkoop van brilmonturen en zonnebrillen. Sven zijn uitdaging is om de wensen van de klant zo goed mogelijk tot uitdrukking te brengen en hem/haar er eigentijds en modern uit te laten zien.

Gerhard Heino: opticien en HBO optometrist.
Gerhard Heino is ook sinds 1984 gediplomeerd opticien en nam na zijn opleiding in Rotterdam Boonstra Optiek in Heerenveen over.

In 1989 behaalde hij zijn diploma voor contactlensspecialist en in 2002 het diploma HBO optometrist. Oogmetingen en optometrische onderzoeken zijn zijn specialisme.

Gerhard is een aantal dagen in de week aanwezig. Op andere dagen werkt Gerhard als docent aan het Deltion College in Zwolle en leidt hij opticiens op en werkt verder voor Rodenstock brillenglazen en brilmonturen.

heino-optiek_gerard-heino